Sunday, September 12, 2010

AIDIL FITRI 2010, Geelong, Victoria, Australia.

Hari Raya pada tahun ini disambut tanpa keluarga terdekat. Pada pagi raya kami sekeluarga ke masjid untuk menunaikan solat sunat aidil fitri yang bermula jam 8 pagi. Selesai solat sempat bergambar dan menikmati sedikit hidangan raya di luar masjid. Kami sekeluarga sempat bergambar di pintu hadapan masjid. Iman nampak begitu ceria, dia tak kisah pasal duit raya yang penting dia boleh main. Haqiem begitulah aksinya bila bergambar. Izzat nampat ceria tetapi kesian katanya duit raya sikit sangat.

Kaum- kaum ibudi dalam dewan bersebelahan masjid sedang menikmati hidangan kuih raya antarabangsa.

Beberapa rakan dari Malaysia dan Pakistan sempat bergambar di dalam masjid.

Lagi gambar selepas solat sunat aidil fitri.......

Diluar masjid, beramai-ramai bergembira sambil menikmati hidangan yang disediakan. Kali ni tak ramai yang seperti tahun lepas..sebab puak-puak turkish dah raya semalam, kalau tidak penuhlah masjid ni....


Para pelajar Malaysia di Deakin Universiti, Australia di majlis sambutana Aidil Fitri anjuran bersama persatuan melayu Geelong, Australia. Cukup meriah majlis ini yang bermula dari 2 ptg dan berakhir pada jam 5 ptg. Ianya dihiasi berbagai aktiviti yang menghiburkan dengan suasana ceria sambil menikmati hidangan melayu yang disediakan. Sekurang-kurangnya dapat mengubati kesedihan dan kerinduan di Hari Raya ini.


Dikesempatan ini Saya sekeluarga ingin mengucapkan Selamat hari Raya, Maaf Zahir & Batin terutama kepada,
Mak dan Abah, adik-adik di Batu Gajah,
Mak, kakak-kakak dan abang-abang serta adik di Permatang Pauh,
Sahabat-sahabat handai, rakan dan taulan,
anak-anak didikku ( dari 1999 - 2010)
tak kira dimana anda berada.

anak-anak dan ibunya....

1 comment:

Miss Anne Repeater said...

selamat hari raya mr.aza...